Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Västerås FK P18U

Följ

P18U

Följ oss för uppdateringar
Följ
Pojkar 11-12 gr 6 Höst Kompisligan

Match

Västerås IK P06:1 Gul

5 - 3
Rocklunda 26
1 oktober 2017
11:00

Norbergs AIF PF05-06 Lag 05

Referat

Referat: Västerås IK P06:1 Gul - Norbergs AIF PF05-06 Lag 05

Idag samlades 11 spelsugna killar inför höstseriens sista spelomgång. Norberg stod för motståndet som vi visste skulle bli tufft då detta lag gått igenom hela serien med bara vinster. Vår inställning var klar; vi hade allt att vinna idag och inget att förlora. Det viktigaste var att alla kände sig nöjda med sin egen insats efter matchen dvs att man gjort allt man kan ute på plan.

Taktiken var att spela enkelt i försvaret för att inte bjuda Norberg på något samt fokusera på snabba omställningar i djupled. För er som såg matchen kan vi coacher bara konstatera att killarna verkligen hade lyssnat på taktiksnacket! Vi hade en fantastisk disciplin och inställning i försvarsarbetet där vi stoppade Norberg högt uppe och när vi blev pressade spelade vi enkelt bak till målvakt eller spelade ut bollen till inkast. Bra kommunikation mellan backlinje och målvakt samt snabba backar skapade en trygghet i försvarsspelet. De flesta av våra mål kom genom snabba spelvändningar antingen direkt från målvakt eller via långa uppspel från backlinjen till snabba, mottagningsskickliga forwards i VIK som förvaltade lägena med grym precision. Många olika målgörare också då vi gick runt på alla forwardspositioner idag.

3-0 i halvlek och vi kände segervittring. Jätteroligt att se grabbarnas inställning genom hela matchen. Vi fortsatte spela vårt spel fram till 5-0. I det läget blev vi lite väl ivriga och släppte till en hörna samt deras skickliga nummer 14 ett par gånger. Vi fick dock ordning på spelet igen och kunde till slut stå som segrare med 5-3. Fantastiskt rolig avslutning på höstserien i grupp 6 där vi slutade på en mycket hedervärd och välförtjänt 2:a plats strax bakom Norberg.

Tack till motståndarna för en jämn och välspelad match, bra insats av domare och en trevlig publik som i vanlig ordning fokuserade på att heja på killarna och sprida glädje och energi.

/Mattias o Tomas